Tempeh na medu s rýží

Tempeh na meduPokud chcete trochu ulevit vašemu zažívání, doporučuji tento recept. Hodí se výborně jako sytý oběd. Navíc tempeh je nejkvalitnější produkt ze sóji, protože vzniká fermentací. Jeho chuť je výborná a hodí se i do salátů.

 

Potřebujeme:

  • 1 balení uzeného tempehu
  • 2 mrkve
  • ½ pórku
  • sojová omáčka
  • 1 lžička kurkumy (nebo chilli)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olivový olej

 

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nakrájený pórek a mrkev na kolečka.
  2. Zakápneme sojovou omáčkou a přidáme med a nakrájený tempeh a prohřejeme (nejlépe pod pokličkou).
  3. Jako přílohu dávám rýži, oblíbila jsem si basmati.